Tarwebrood

Tarwebrood is een heerlijk en gezond brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een basisrecept dat je kunt aanpassen met verschillende ingrediënten, zoals noten, zaden, kruiden of gedroogd fruit. In dit recept gebruiken we tarwebloem, gist, zout, suiker, olie en warm water om een heerlijk tarwebrood te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram tarwebloem

– 2 theelepels droge gist

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel suiker

– 2 eetlepels olie

– 300 ml warm water

Bereidingswijze:

1. Doe de tarwebloem, gist, zout en suiker in een kom en meng goed.

2. Voeg de olie toe en meng goed.

3. Voeg het warm water toe en kneed het deeg met je handen tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg 30 minuten rusten.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

6. Kneed het deeg nogmaals en verdeel het in twee gelijke stukken.

7. Rol de stukken deeg uit tot twee lange rollen.

8. Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak het brood in de oven gedurende 25-30 minuten.

10. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

11. Geniet van je heerlijke tarwebrood!

Tarwebrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven