Taro

Taro is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we taro om een smakelijke en gezonde maaltijd te maken. We combineren de taro met kip, groenten en een lekkere saus om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram taro, geschild en in blokjes gesneden
– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de kippenbouten toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de taro toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de maaltijd ongeveer 20 minuten, of totdat de taro gaar is.

8. Serveer de maaltijd met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Taro

Geef een reactie

Schuiven naar boven