Originele zarzuela

Zarzuela is een traditionele Spaanse gerecht dat bestaat uit een mix van vis, vlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Met deze originele zarzuela-recept kunt u een smakelijke maaltijd maken die zeker indruk zal maken op uw gasten.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 500 gram garnalen

– 500 gram kabeljauw

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels kappertjes

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels witte wijn

– 2 eetlepels citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomaten, paprika’s, tomatenpuree, kappertjes, peterselie, witte wijn en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kip, garnalen en kabeljauw toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zarzuela in ongeveer 25 minuten gaar.

6. Serveer de zarzuela met wat extra kappertjes en peterselie als garnering.

Eet smakelijk!

Originele zarzuela

Geef een reactie

Schuiven naar boven