Tarbot

Tarbot is een heerlijk stukje vis dat vaak wordt gebruikt in verschillende gerechten. Het is een veelzijdige vis die gemakkelijk te bereiden is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt tarbot gebakken in een kruidige saus met knoflook, citroen en kappertjes. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Ingrediënten:

– 4 tarbotfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tarbotfilets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroensap, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Besmeer de tarbotfilets met de kruidenmengsel.

5. Bestrooi de tarbotfilets met de kappertjes.

6. Bak de tarbotfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

7. Serveer de tarbot met een salade of aardappelpuree.

Tarbot

Geef een reactie

Schuiven naar boven