Tante sidonia

Tante Sidonia is een heerlijke, traditionele Nederlandse taart die al generaties lang wordt gebakken. Het is een luchtige, zoete cake met een krokante korst en een heerlijke vulling van appel, kaneel en suiker. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor Tante Sidonia.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 appels
– 2 theelepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de boter, suiker, eieren en melk toe en mix tot een glad beslag.

4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

5. Voeg de appelstukjes toe aan het beslag en meng goed.

6. Voeg de kaneel en suiker toe en meng nogmaals.

7. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Tante sidonia

Geef een reactie

Schuiven naar boven