Tandoori

Tandoori is een kruidige Indiase gerecht dat wordt bereid in een tandoor, een klei oven. Het is een populaire keuze voor vegetariërs en vleeseters, omdat het een grote verscheidenheid aan ingrediënten biedt. In dit recept maken we een klassieke tandoori met kip, maar je kunt ook andere vlees- of vegetarische opties gebruiken.

Ingrediënten:

– 500 g kipfilet

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels tandoori kruiden

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en leg ze in een kom.

2. Voeg de yoghurt, tandoori kruiden, citroensap, gemberpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder en zout toe en meng alles goed.

3. Laat de kip minstens een uur marineren in de marinade.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Leg de kip op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.

6. Bak de kip in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is.

7. Serveer de tandoori met rijst, naanbrood of salade.

Tandoori

Geef een reactie

Schuiven naar boven