Tandoori masala

Tandoori masala is een kruidige Indiase kruidenmengeling die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te maken. Het is een combinatie van kruiden zoals kurkuma, komijn, koriander, kaneel, kardemom, gember, chilipeper, nootmuskaat en zout. Deze kruiden geven de gerechten een heerlijke smaak en aroma. Met dit recept kun je een heerlijke tandoori masala maken die je kunt gebruiken om je favoriete Indiase gerechten te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels komijn

– 2 eetlepels koriander

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel kardemom

– 1 eetlepel gember

– 1 theelepel chilipeper

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Meng alle kruiden in een kom.

2. Roer alles goed door elkaar.

3. Doe de kruidenmengeling in een luchtdichte pot en bewaar deze op een koele, donkere plaats.

4. Gebruik de tandoori masala om je favoriete Indiase gerechten te maken.

Tandoori masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven