Tandoori kip

Tandoori kip is een heerlijke Indiase gerecht dat wordt bereid met kruidige kruiden en yoghurt. Het is een populaire keuze voor een snelle maaltijd of als een bijgerecht. Deze tandoori kip is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle kip die je zeker zult genieten.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets

– 2 eetlepels yoghurt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng alle kruiden en het zout in een kom.

2. Voeg de yoghurt, olijfolie en citroensap toe en meng goed.

3. Leg de kipfilets in de marinade en laat minstens een uur marineren.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Leg de kipfilets op een bakplaat en bak gedurende 20-25 minuten.

6. Serveer de tandoori kip met rijst of naanbrood.

Tandoori kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven