Tamagoyaki

Tamagoyaki is een Japanse omelet die wordt gemaakt met een speciale omeletpan. Het is een lekker en gezond gerecht dat vaak wordt geserveerd als ontbijt of lunch. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor tamagoyaki.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels mirin

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels dashi (optioneel)

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels geraspte komkommer (optioneel)

– 2 eetlepels geraspte wortel (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom en voeg de sojasaus, mirin, suiker, dashi, sesamolie, geraspte komkommer en geraspte wortel toe. Roer alles goed door elkaar.

2. Verwarm een omeletpan op middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe en giet het eimengsel in de pan.

3. Laat de omelet aan de onderkant goudbruin worden. Schud de pan zachtjes heen en weer om te voorkomen dat de omelet aan de pan blijft plakken.

4. Als de onderkant goudbruin is, vouw je de omelet dubbel.

5. Laat de omelet aan de andere kant goudbruin worden.

6. Serveer de tamagoyaki warm met wat sojasaus.

Tamagoyaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven