Tajine rundvlees

Tajine rundvlees is een heerlijk Marokkaans gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruidige kruiden, zoete groenten en zacht rundvlees. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook ander vlees gebruiken. De smaken van de kruiden en groenten komen samen in een heerlijke saus die je kunt serveren met rijst of couscous.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje olijven
– 1/2 kopje gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kipfilet toe en bak tot het vlees lichtbruin is.

4. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, olijven en abrikozen toe en roer goed door.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.

7. Serveer het gerecht met rijst of couscous.

Tajine rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven