Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De combinatie van de knapperige garnalen en de zachte tagliatelle is een heerlijke smaaksensatie. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 400 gram tagliatelle
– 500 gram grote garnalen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de garnalen toe en bak deze 2-3 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Voeg het citroensap, de peterselie, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte tagliatelle toe en roer goed door.

6. Verwarm nog 1-2 minuten en serveer direct.

Tagliatelle met garnalen

Geef een reactie

Schuiven naar boven