Tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara is een heerlijke Italiaanse pasta-gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een klassieker die je zowel thuis als in een restaurant kunt eten. Het is een heerlijke combinatie van pasta, spek, ei en Parmezaanse kaas. Hieronder volgt het recept voor tagliatelle carbonara.

Ingrediënten:

– 400 gram tagliatelle
– 200 gram gerookte spekblokjes
– 2 eieren
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 2 teentjes knoflook
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes tot ze goudbruin zijn.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

4. Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de spekblokjes. Roer goed door.

5. Voeg het ei-kaas mengsel toe en roer goed door. Laat het geheel nog even op laag vuur staan totdat het ei gestold is.

6. Serveer de tagliatelle carbonara meteen. Eet smakelijk!

Tagliatelle carbonara

Geef een reactie

Schuiven naar boven