Taco gehakt

Taco gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te maken is. Met de juiste ingrediënten kun je een heerlijke taco gehakt maken die je hele gezin zal smaken. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngesneden

– 1 teentje knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel chilipoeder

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt

– 1 blikje maïs, uitgelekt

– 1/2 kopje water

– 8 taco’s

– Optioneel: geraspte kaas, guacamole, zure room, salsa, etc.

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, maïs en water toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Vul de taco’s met het gehaktmengsel en garneer met de optionele ingrediënten.

Eet smakelijk!

Taco gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven