Tabouleh

Tabouleh is een heerlijk Midden-Oosters saladegerecht dat gemaakt wordt met bulgur, komkommer, tomaten, peterselie, citroensap, olijfolie en kruiden. Het is een lekker, gezond en veelzijdig gerecht dat je kunt serveren als bijgerecht, als salade of als vulling voor een wrap. Hier volgt een recept voor tabouleh dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:
– 1 kop bulgur
– 2 kopjes kokend water
– 2 komkommers, in kleine blokjes gesneden
– 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 kopje fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng het kokende water aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe en laat het 5 minuten koken.

2. Giet het kokende water af en laat de bulgur afkoelen.

3. Voeg de komkommer, tomaten, peterselie, citroensap, olijfolie, zout en peper toe aan de bulgur.

4. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen.

5. Serveer de tabouleh koud of op kamertemperatuur.

Tabouleh

Geef een reactie

Schuiven naar boven