Syrisch

Introductie
Syrisch eten is een van de meest smaakvolle en veelzijdige keukens ter wereld. Het is een combinatie van verschillende culturen, waaronder Turkije, Armenië, Libanon en Irak. Het is een kruidige, smaakvolle en veelzijdige keuken die veel ingrediënten en technieken gebruikt. In dit recept zullen we een typisch Syrisch gerecht maken, genaamd Kibbeh.

Ingrediënten
– 500 gram lamsgehakt
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels fijngehakte koriander
– 1 eetlepel gemalen komijn
– 1 eetlepel gemalen kaneel
– 1 theelepel gemalen nootmuskaat
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 1 eetlepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels gesnipperde ui

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng het gehakt, de peterselie, koriander, komijn, kaneel, nootmuskaat, zwarte peper, zout, olijfolie, bloem en ui in een kom.
3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.
4. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de balletjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
6. Serveer de kibbeh warm met een salade of rijst.

Syrisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven