Surinaamse sambal

Surinaamse sambal is een heerlijke, pittige saus die vaak wordt gebruikt als dip of als smaakmaker voor gerechten. Het is een combinatie van verschillende kruiden, specerijen en chilipepers die samen een heerlijke smaak creëren. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Surinaamse sambal kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 rode chilipepers, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook en chilipepers toe. Bak deze op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.

2. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, zout en suiker toe en roer goed.

3. Voeg de tomatenpuree, azijn en water toe en roer goed.

4. Laat de sambal op laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

5. Serveer de sambal warm met rijst, aardappelen of andere gerechten.

Surinaamse sambal

Geef een reactie

Schuiven naar boven