Surinaamse roti faja lobi

Surinaamse roti faja lobi is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Surinaamse gerecht dat bestaat uit een kruidige kip- of vleesschotel met aardappelen, kousenband en een roti. Deze roti is gemaakt van meel, kokosmelk en kruiden en wordt geserveerd met een koude salade. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse roti faja lobi.

Ingrediënten:

– 500 gram kip of vlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels kerriepoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olie
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 kousenband, in stukjes

Voor de roti:
– 500 gram meel
– 2 eetlepels kokosolie
– 2 eetlepels kokosmelk
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels kerriepoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de kip of het vlees in een pan met olie. Voeg de ui, knoflook, kurkuma, kerriepoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak het geheel nog een paar minuten.

3. Voeg de aardappelblokjes en de kousenband toe en bak het geheel nog een paar minuten.

4. Voeg vervolgens een kopje water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Maak ondertussen de roti. Meng de meel, kokosolie, kokosmelk, kurkuma, kerriepoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en korianderpoeder in een kom. Kneed het geheel tot een deeg.

6. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze in stukken.

7. Leg de stukken roti op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de roti in de oven gedurende 10 minuten.

8. Serveer de kip- of vleesschotel met de aardappelen, kousenband en de roti. Eet smakelijk!

Surinaamse roti faja lobi

Geef een reactie

Schuiven naar boven