Stevige groentesoep

Heerlijke stevige groentesoep is een geweldige manier om je dag te beginnen. Deze soep is vol van smaak en voedingsstoffen, en het is ook nog eens eenvoudig om te maken. Met deze recept kun je een heerlijke stevige groentesoep maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 2 stengels selderij, in blokjes gesneden

– 1 prei, in ringen gesneden

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter groentebouillon

– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt

– 1 blikje maïs, uitgelekt

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en prei toe en bak de groenten 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

3. Voeg de kidneybonen, maïs, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed. Laat de soep 10 minuten koken.

4. Serveer de soep met een stukje stokbrood. Geniet ervan!

Stevige groentesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven