Surf en turf

Surf en turf is een klassieke combinatie van zeevruchten en vlees, die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid. In dit recept combineren we kreeft en biefstuk met een heerlijke saus en een paar kleurrijke groenten.

Ingrediënten:

– 2 kreeftenstaarten
– 2 biefstukken
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje room
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/2 kopje gesneden groene paprika
– 1/2 kopje gesneden rode paprika

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, room, peterselie, groene paprika en rode paprika toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Leg de kreeftenstaarten en biefstukken in een ovenschaal en giet de saus erover.

5. Bak de surf en turf gedurende 20 minuten in de oven.

6. Serveer de surf en turf met een salade of aardappelpuree.

Surf en turf

Geef een reactie

Schuiven naar boven