Spaanse tortilla

Spaanse tortilla is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang in Spanje wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien en eieren. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel voedzaam als smakelijk is. Hieronder volgt een recept voor Spaanse tortilla.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen
– 2 uien
– 6 eieren
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Snijd de uien in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de aardappelen en uien toe. Bak de aardappelen en uien op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.

4. Klop de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

5. Voeg de gebakken aardappelen en uien toe aan de eieren en meng alles goed door elkaar.

6. Verwarm de koekenpan opnieuw en voeg de eiermengsel toe. Bak de tortilla op middelhoog vuur tot de bovenkant stevig is.

7. Draai de tortilla om en bak de andere kant tot deze ook stevig is.

8. Serveer de Spaanse tortilla warm.

Spaanse tortilla

Geef een reactie

Schuiven naar boven