Ouderwets oliebollen

Oliebollen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn heerlijk zoet en krokant van buiten en licht en luchtig van binnen. Oliebollen zijn een perfecte traktatie voor de feestdagen, maar ook heerlijk als snack of dessert. Met dit recept kun je eenvoudig ouderwets lekkere oliebollen maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 125 ml water

– 125 ml olie

– 1 eetlepel vanille extract

– Olie om te frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.

2. Voeg de eieren, melk, water, olie en vanille extract toe en meng tot een glad beslag.

3. Laat het beslag minstens een uur rusten.

4. Verwarm de olie in een diepe pan tot 180 graden Celsius.

5. Neem met twee lepels een beetje beslag en laat het in de olie glijden.

6. Bak de oliebollen goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer ze warm.

Eet smakelijk!

Ouderwets oliebollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven