Studenten

Studenten hebben vaak weinig tijd en geld om te koken. Daarom is het belangrijk om eenvoudige, goedkope maaltijden te maken die snel klaar zijn. Hieronder volgt een recept voor een eenvoudige maaltijd dat studenten in een mum van tijd kunnen bereiden.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje gepelde tomaten
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje water
– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
– 1 kopje gekookte rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg de kidneybonen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed.

8. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de maaltijd met wat extra oregano en basilicum.

Eet smakelijk!

Studenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven