Strudel

Strudel is een heerlijk gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt in Oost-Europa. Het is een klassiek gebak dat bestaat uit een dunne laag deeg dat wordt gevuld met een verscheidenheid aan zoete of hartige ingrediënten. In dit recept maken we een heerlijke strudel met appel en kaneel.

Ingrediënten:

– 2 pakken bladerdeeg
– 2 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg een vel bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk het deeg met een dun laagje gesmolten boter.

3. Leg de plakjes appel op het deeg en bestrooi met kaneel en suiker.

4. Rol het deeg op en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Herhaal de stappen 2-4 met het tweede vel bladerdeeg.

6. Bestrijk de bovenkant van de strudel met gesmolten boter.

7. Bak de strudel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

8. Laat de strudel afkoelen en serveer warm.

Strudel

Geef een reactie

Schuiven naar boven