Stroopwafelcake

Stroopwafelcake is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze cake is een combinatie van de klassieke stroopwafel en een luchtige cake. De cake is gevuld met een romige karamelvulling en versierd met stroopwafels. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor stroopwafelcake.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanille-extract
– 2 eetlepels melk
– 10 stroopwafels

Voor de karamelvulling:

– 200 gram kristalsuiker
– 100 gram boter
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

5. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de cake afkoelen.

9. Maak ondertussen de karamelvulling. Verwarm de suiker en boter in een pan tot het een romige karamel is. Voeg de melk toe en roer tot een glad mengsel.

10. Snijd de cake in twee lagen.

11. Bestrijk de onderste laag met de karamelvulling.

12. Leg de tweede laag cake erbovenop.

13. Bestrijk de bovenste laag met de karamelvulling.

14. Leg de stroopwafels op de bovenste laag.

15. Laat de cake afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Stroopwafelcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven