Stroopwafel

Stroopwafels zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Deze kleine, zoete koekjes zijn gemaakt van twee dunne laagjes gebakken deeg met een stroopvulling ertussen. Ze zijn heerlijk als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van stroopwafels.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 eetlepel vanille extract
– 1/2 kop stroop

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg de eieren, melk en vanille extract toe en kneed het deeg tot het een glad deeg wordt.

5. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er cirkels uit met een glas of een koekjessteker.

6. Leg de cirkels op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-12 minuten.

7. Laat de stroopwafels afkoelen.

8. Smelt de stroop in een pannetje op laag vuur.

9. Leg een stroopwafel op een bord en giet er wat stroop over.

10. Leg er een tweede stroopwafel bovenop en druk deze licht aan.

11. Laat de stroopwafels afkoelen en geniet ervan!

Stroopwafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven