Stroganoff

Stroganoff is een heerlijk Russisch gerecht dat bestaat uit sappige stukjes vlees in een romige saus. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die heerlijk en voedzaam is. In dit recept gebruiken we runderstoofvlees, maar je kunt ook kip of ander vlees gebruiken. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstoofvlees

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bloem

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1/2 kopje room

– 1/4 kopje zure room

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het tot het bruin is.

4. Voeg de bloem, paprikapoeder, tomatenpuree, Worcestersaus, mosterd, suiker, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de room, zure room en peterselie toe en roer goed.

8. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

9. Giet het geheel in een ovenschaal en zet het in de oven.

10. Bak het gerecht gedurende 25 minuten.

11. Serveer de stroganoff met rijst of aardappelpuree.

Stroganoff

Geef een reactie

Schuiven naar boven