Stroganoff saus

Stroganoff saus is een klassieke Russische saus die vaak wordt geserveerd met rundvlees. Het is een heerlijke saus die gemakkelijk te maken is en een geweldige smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke stroganoff saus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 500 gram rundergehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop kippenbouillon

– 1/2 kop room

– 1/4 kop zure room

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Voeg het paprikapoeder, tomatenpuree, Worcestersaus, zout en peper toe en roer goed om te combineren.

3. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

4. Voeg de room en zure room toe en roer goed om te combineren. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

5. Voeg de peterselie toe en roer goed om te combineren.

6. Serveer de stroganoff saus met rijst of aardappelpuree.

Stroganoff saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven