Stoverij

Stoverij is een klassiek Belgisch gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Stoverij is een gerecht dat bestaat uit lams- of rundvlees dat langzaam wordt gegaard in een saus van wijn, bouillon, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijke, zachte, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor stoverij.

Ingrediënten:

– 1 kg lams- of rundvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels bloem

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1/2 liter rode wijn

– 1/2 liter kippenbouillon

– 2 laurierblaadjes

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote braadpan. Voeg de uien, knoflook, wortels en selderij toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten goudbruin.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes sudderen.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Giet het gerecht in een ovenschaal en zet deze 1 uur in de oven.

9. Serveer de stoverij met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Stoverij

Geef een reactie

Schuiven naar boven