Stoofvlees zonder alcohol

Stoofvlees is een heerlijk wintergerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je met een paar simpele ingrediënten kunt bereiden. In dit recept gebruiken we geen alcohol, maar wel veel smaakmakers. Hieronder volgt het recept voor een heerlijk stoofvlees zonder alcohol.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aardappel toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het stoofvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

3. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg een kopje water toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het stoofvlees 1,5 uur zachtjes stoven. Roer af en toe door.

6. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Stoofvlees zonder alcohol

Geef een reactie

Schuiven naar boven