Stoofvlees oma’s

Stoofvlees oma’s is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundvlees, uien, wortelen, aardappelen en kruiden. Het is een gerecht dat je met de hele familie kunt delen en dat je met een minimum aan ingrediënten kunt bereiden. Hier volgt het recept voor stoofvlees oma’s.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het aan alle kanten bruin.

3. Voeg de wortelen, aardappelen, laurierblaadjes, tijm, knoflook, bloem, tomatenpuree, Worcestersaus, azijn en bruine suiker toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer het stoofvlees oma’s met een frisse salade of gebakken aardappelen.

Eet smakelijk!

Stoofvlees oma’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven