Stoofvlees bier

Stoofvlees bier is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundvlees, uien, wortelen, knoflook, kruiden en bier. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat je heerlijk kunt serveren met aardappelpuree, rijst of gekookte groenten. Hieronder volgt het recept voor stoofvlees bier.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel laurierblaadjes
– 500 ml donker bier
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het stoofvlees toe. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

2. Voeg de uien, wortelen, knoflook, bloem, tomatenpuree, paprikapoeder, tijm en laurierblaadjes toe en bak alles nog een paar minuten mee.

3. Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht op een laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Roer af en toe.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer het stoofvlees bier met aardappelpuree, rijst of gekookte groenten.

Stoofvlees bier

Geef een reactie

Schuiven naar boven