Stoofpeertjes zonder wijn

Stoofpeertjes zijn een heerlijk zoet en zacht gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. In dit recept maken we stoofpeertjes zonder wijn, waardoor het een heerlijk kindvriendelijk gerecht is. We gebruiken suiker, kaneel en appelsap om de peren te zoeten en een heerlijke smaak te geven. De peren worden gekookt tot ze zacht en sappig zijn. Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht of als dessert.

Ingrediënten

– 4 peren, geschild en in stukken gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 kopje appelsap

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de peren in een ovenschaal en strooi de suiker en kaneel erover.

3. Giet het appelsap over de peren en zorg ervoor dat alle stukken bedekt zijn.

4. Bak de peren in de oven gedurende 30 minuten, of totdat ze zacht en gaar zijn.

5. Serveer de stoofpeertjes warm als bijgerecht of als dessert.

Stoofpeertjes zonder wijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven