Stoofpeertjes rudolph van veen

Stoofpeertjes Rudolph van Veen zijn een heerlijk, zoet en kruidig dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze stoofpeertjes zijn een combinatie van zoete peren, kaneel, kruidnagel, kardemom en een vleugje citroen. Het resultaat is een heerlijk zoet en kruidig gerecht dat perfect is als toetje of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Rudolph van Veen stoofpeertjes.

Ingrediënten:

– 4 peren, geschild en in stukken gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel kardemom
– 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de peren in een ovenschaal en strooi er de suiker over.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kaneel, kruidnagel en kardemom toe. Roer goed door.

4. Giet het botermengsel over de peren en meng goed.

5. Voeg het citroensap toe en meng nogmaals goed.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de stoofpeertjes gedurende 25-30 minuten.

7. Serveer de stoofpeertjes warm met een bolletje vanille-ijs.

Stoofpeertjes rudolph van veen

Geef een reactie

Schuiven naar boven