Stoofpeertjes bessensap

Stoofpeertjes bessensap is een heerlijk, zoet en zacht gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Het resultaat is een heerlijke, zoete saus die perfect is om te serveren met aardappelpuree, rijst of gebakken aardappelen. Hieronder volgt het recept voor stoofpeertjes bessensap.

Ingrediënten:

– 4 stoofperen
– 500 ml bessensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Schil de stoofperen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Verwarm de boter in een pan en voeg de stoofperen toe. Bak de stoofperen gedurende 5 minuten.

3. Voeg het bessensap, suiker, kaneel en nootmuskaat toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het geheel zachtjes koken gedurende 20 minuten.

5. Serveer de stoofperen bessensap met aardappelpuree, rijst of gebakken aardappelen.

Stoofpeertjes bessensap

Geef een reactie

Schuiven naar boven