Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding is een heerlijk zoet dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit het Verenigd Koninkrijk en is een combinatie van een zacht cake-achtig gebak met een zoete toffee saus. Deze pudding is heerlijk als toetje na een maaltijd of als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor sticky toffee pudding.

Ingrediënten:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 175 gram bruine suiker
– 175 gram boter
– 3 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 200 ml melk
– 200 gram gedroogde dadels

Voor de toffee saus:

– 175 gram bruine suiker
– 175 gram boter
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, bruine suiker en boter.

3. Voeg de eieren, vanille-extract en melk toe en mix tot een glad beslag.

4. Voeg de gedroogde dadels toe en meng goed.

5. Vet een ovenschaal in en giet het beslag erin.

6. Bak de pudding in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Maak ondertussen de toffee saus. Doe de bruine suiker, boter en melk in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de saus dikker wordt.

8. Haal de pudding uit de oven en giet de toffee saus erover.

9. Serveer de sticky toffee pudding warm met wat slagroom of ijs. Geniet ervan!

Sticky toffee pudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven