Sticky chicken

Sticky chicken is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een perfecte maaltijd is voor een avondje thuis. De kip wordt gekruid met een mix van kruiden en geroosterd in de oven, waardoor het een heerlijke krokante buitenkant krijgt. Daarna wordt het gegarneerd met een zoete en pittige saus, waardoor het een heerlijke maaltijd wordt. Hieronder volgt het recept voor sticky chicken.

Ingrediënten:

– 4 kippendijen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Voor de saus:

– 1/2 kopje honing
– 1/4 kopje sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels gember, fijngehakt
– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, zout en peper in een kom.

3. Leg de kippendijen in een ovenschaal en bestrijk ze met de kruidenmengsel.

4. Bak de kippendijen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Terwijl de kip bakt, maak je de saus. Meng de honing, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook in een kom.

6. Haal de kip uit de oven en bestrijk deze met de saus.

7. Zet de oven op grillstand en grill de kip gedurende 5-10 minuten, of totdat de saus karameliseert.

8. Serveer de sticky chicken met rijst of groenten.

Sticky chicken

Geef een reactie

Schuiven naar boven