Kipsaté

Kipsaté is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een Indonesisch gerecht dat bestaat uit kip, pindasaus en kruiden. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kipsaté kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel pindakaas
– 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.

2. Meng de ketjap manis, sojasaus, palmsuiker, olie, knoflookpoeder, gemberpoeder, sambal oelek, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en zout in een kom.

3. Voeg de kipblokjes toe aan het mengsel en meng alles goed. Laat het mengsel minstens 30 minuten marineren.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Leg de kipblokjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kipblokjes in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Verwarm de pindakaas en sesamolie in een kleine pan.

7. Haal de kipblokjes uit de oven en leg ze in een kom.

8. Voeg de pindakaas en sesamolie toe aan de kipblokjes en meng alles goed.

9. Serveer de kipsaté met rijst of stokbrood.

Kipsaté

Geef een reactie

Schuiven naar boven