Steamed buns

Steamed buns zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Ze zijn een populaire snack in Aziatische landen, maar ook in het Westen steeds populairder aan het worden. Deze buns zijn licht en luchtig, en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je de perfecte steamed buns kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels olie

– 250 ml warm water

– Fijngehakte groenten naar keuze

– Fijngehakte vlees naar keuze

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en olie in een kom.

2. Voeg het warme water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

4. Leg een plak deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Voeg de fijngehakte groenten en vlees toe en bestrijk de randen met sojasaus.

6. Leg een tweede plak deeg bovenop de vulling en druk de randen goed aan.

7. Bestrijk de bovenkant van de buns met sesamolie.

8. Plaats de buns in een stoomoven en stoom ze gedurende 15 minuten.

9. Haal de buns uit de oven en laat ze afkoelen.

10. Serveer de buns warm met sojasaus.

Eet smakelijk!

Steamed buns

Geef een reactie

Schuiven naar boven