Steak tartare

Steak tartare is een klassieke Franse gerecht dat bestaat uit rauw gehakt rundvlees, gekruid met kruiden, mosterd, augurk, ui en ei. Het is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor steak tartare.

Ingrediënten:

– 200 gram rauw gehakt rundvlees

– 1 eetlepel mosterd

– 1 eetlepel augurk

– 1 eetlepel fijngehakte ui

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel Worcestershire saus

– 1 ei

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het fijnhakken van de ui, peterselie en het ei.

2. Voeg de mosterd, augurk, olijfolie en Worcestershire saus toe aan het gehakt rundvlees en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg vervolgens de fijngehakte ui, peterselie en het ei toe aan het gehakt rundvlees en meng alles goed door elkaar.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de steak tartare met wat brood of crackers.

Eet smakelijk!

Steak tartare

Geef een reactie

Schuiven naar boven