Steak tartaar

Steak tartaar is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke steak tartaar maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 eetlepel fijngehakte bieslook
– 1 eetlepel fijngehakte knoflook
– 1 eetlepel fijngehakte ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt met de Worcestershire saus, mosterd, peterselie, bieslook, knoflook, ui, olijfolie, zout en peper.

2. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties.

4. Vorm elke portie tot een platte bal.

5. Leg de balletjes op een bord en druk ze plat tot een tartaar.

6. Bestrooi de tartaar met wat extra zout en peper.

7. Serveer de steak tartaar met wat extra Worcestershire saus en mosterd.

Eet smakelijk!

Steak tartaar

Geef een reactie

Schuiven naar boven