Stamppot zuurkool

Stamppot zuurkool is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zuurkool, aardappelen en spek, die samen een smakelijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je stamppot zuurkool kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram zuurkool
– 500 gram aardappelen
– 100 gram spek
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Snijd de spek in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan.

4. Snipper de ui en knoflook en voeg deze toe aan de spek. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

5. Voeg de zuurkool toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de komijn, paprikapoeder en zout toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

8. Voeg de boter toe en roer alles goed door elkaar.

9. Verdeel de stamppot over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de stamppot in de oven gedurende 20 minuten.

10. Serveer de stamppot zuurkool met een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!

Stamppot zuurkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven