Saag paneer

Saag paneer is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met spinazie, paneer (Indiase kaas) en een mix van kruiden. Het is een heerlijke, romige curry die perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht met rijst of naanbrood. Dit recept is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie

– 200 gram paneer, in blokjes gesneden

– 2 uien, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de spinazie op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de spinazie in de oven gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder en zout toe en bak gedurende 1 minuut.

5. Voeg de spinazie toe en bak gedurende 5 minuten.

6. Voeg de paneer toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Voeg het citroensap, kokosmelk en water toe en breng aan de kook.

8. Laat de saag paneer 10 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de saag paneer met rijst of naanbrood.

Saag paneer

Geef een reactie

Schuiven naar boven