Stamppot andijvie

Stamppot andijvie is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes in je koelkast op te maken. Dit recept is een eenvoudige manier om stamppot andijvie te maken met aardappelen, andijvie, ui, knoflook en spek. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden
– 500 g andijvie, gewassen en in stukken gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 100 g spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten of tot ze gaar zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en spek toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten of tot de ui zacht is.

4. Voeg de andijvie toe aan de pan en bak deze nog een paar minuten.

5. Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de pan met andijvie. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel de stamppot over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de stamppot ongeveer 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de stamppot andijvie met een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!

Stamppot andijvie

Geef een reactie

Schuiven naar boven