Stampot

Stampot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en een vleessaus. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat veel mensen lekker vinden. In dit recept maken we een heerlijke stampot met kip, prei en wortelen.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 2 preien

– 2 wortelen

– 500 gram kipfilet

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Snijd de prei en wortelen in dunne plakjes.

3. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de kipfilet toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de prei, wortelen en aardappelen toe en bak alles nog een paar minuten mee.

5. Voeg de bloem toe en roer goed door.

6. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

7. Voeg de tijm, rozemarijn en paprikapoeder toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Breng de stampot op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stampot met wat extra olijfolie en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Stampot

Geef een reactie

Schuiven naar boven