Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, spruitjes en spek. Deze stamppot is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Hieronder volgt het recept voor spruitjesstamppot.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen
– 500 gram spruitjes
– 200 gram spek
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– peper en zout

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn. Bak de spek in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak dit nog een paar minuten.

3. Voeg de spruitjes toe aan de pan met spek en uien en bak dit nog een paar minuten.

4. Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Roer dit goed door elkaar en voeg dan de kippenbouillon toe. Roer dit goed door elkaar en laat het een paar minuten koken.

5. Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de pan met spek, uien en spruitjes. Roer dit goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Roer dit goed door elkaar en laat het nog een paar minuten koken.

6. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met wat extra spek en een lekker stukje brood. Eet smakelijk!

Spruitjesstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven