Spritskoeken

Spritskoeken zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Deze heerlijke koeken zijn gemaakt van een basisdeeg met suiker, boter, eieren, bloem en bakpoeder. Ze worden vervolgens gebakken in een oven totdat ze goudbruin zijn. Deze koeken zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van spritskoeken.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels vanille extract

– 2 theelepels kaneel

– 2 theelepels zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract, kaneel en zout toe en meng tot een glad deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een koekvormpje ronde koeken uit het deeg.

7. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koeken in de oven gedurende 10-15 minuten totdat ze goudbruin zijn.

9. Laat de koeken afkoelen op een rooster.

10. Serveer de koeken met een kopje thee of koffie.

Eet smakelijk!

Spritskoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven