Springroll

Springrolls zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. Ze zijn een populaire snack in veel Aziatische landen en worden vaak geserveerd als voorgerecht of bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke springroll met kip en groenten kunt maken. Deze springrolls zijn gevuld met kip, wortel, komkommer, bosui en koriander. Ze zijn lekker knapperig en heerlijk gekruid. Perfect om te delen met familie en vrienden!

Ingrediënten:

– 8 vellen springrollvellen
– 200 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 1 wortel, geraspt
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
– 1 eetlepel koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin en voeg dan de wortel, komkommer, bosui en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg de sojasaus toe. Laat het geheel nog 5 minuten bakken.

3. Leg een vel springrollvel op een schoon werkvlak en leg hier een lepel van het kipmengsel op. Vouw de randen van het vel naar binnen toe en rol het vervolgens op. Herhaal dit met de overige vellen.

4. Leg de springrolls op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de springrolls warm met een dip naar keuze. Eet smakelijk!

Springroll

Geef een reactie

Schuiven naar boven