Spliterwten

Spliterwten zijn een heerlijke, veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de spliterwten gebakken met knoflook, ui en kruiden, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Het is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met wat extra groenten. Geniet ervan!

Ingrediënten

– 500 gram spliterwten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Kook de spliterwten in ongeveer 10 minuten gaar.

3. Giet de spliterwten af en laat ze afkoelen.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui gedurende 2-3 minuten.

5. Voeg de spliterwten toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

7. Verdeel de spliterwten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de spliterwten gedurende 10-15 minuten.

8. Serveer de spliterwten warm.

Spliterwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven