Spitskoolstamppot

Spitskoolstamppot is een heerlijk winterse maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van spitskool, aardappelen en spekjes. De smaken van de spitskool, aardappelen en spekjes komen samen in een heerlijke stamppot. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke spitskoolstamppot kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spitskool
– 500 gram aardappelen
– 100 gram spekjes
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel kerriepoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Snijd de spitskool in dunne reepjes.

3. Bak de spekjes in een koekenpan.

4. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze mee totdat ze glazig zijn.

5. Voeg de aardappelen toe en bak deze mee totdat ze lichtbruin zijn.

6. Voeg de spitskool toe en bak deze mee totdat deze gaar is.

7. Voeg de boter, bloem, kippenbouillon, mosterd, kerriepoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

8. Laat de stamppot op laag vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn.

9. Serveer de stamppot met wat extra spekjes en een lekker stukje brood.

Eet smakelijk!

Spitskoolstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven