Spitskool gehakt

Spitskool gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een geweldige manier om de restjes spitskool in je koelkast op te maken. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 grote ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kleine spitskool, in dunne reepjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de spitskool, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehakt gedurende 20 minuten.

7. Serveer het gehakt met rijst of aardappelpuree.

Spitskool gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven